Опеация "Кървава свобода-2 " – военна симулация Родопи

ПРЕДИСТОРИЯ

 Република Авар 2013 година, етническият мир е силно разклатен. Всичко е в следствие от грешната политика на управляващите и пагубното влияние на отделни политически сили върху етносите, живеещи в южните части на Република Авар. Сили, подпомагали подобни етнически конфликти в околните държави се възползват от създалата се ситуация и в Авар.siria-460x360

Започва подпомагането на въоръжена съпротива, целяща отцепването на южните части на републиката.

284045_251123414915530_4564042_n

Наети са оператори от частни военни компании (ЧВК), които да ръководят първоначалните сблъсъци и последващо обединяване на местните революционни части в паравоенно сформирование под единно командване.

Нападнати и превзети са десетки полицейски управления.

Целта е не само дестабилизиране на района, но и физическото откъсване от Република Авар.

IMG_9852 

Репубрика Авар е член на Алианса (Международно обединение на сили за сигурност и сътрудничество). Чужди представители съветват управляващите да не предприемат „твърди” действия спрямо бунтовете в южната част. Всичко трябва да се разреши по пътя на мирни преговори и взаимно разбирателство. Авар не изпраща въоръжени части от МО и МВР да овладеят ситуацията в размирната област.

Южната област на Авар притежева всички необходими за автономното си същуствуване блага – плодородни земи, вековни гори, множество реки и залежи на руда и въглища. В Южната част се намира ТЕЦ (Топло електрическа централа), чийто капацитет е да произведе електроенергия за половината република. Той и още няколко подобни обекта са ключови в независимостта на Южната част. Именно те се охраняват от операторите на ЧВК.

В Република Авар е сформирана организация „Бран”, състояща се от отряди доброволци, готови с оръжие и кръв да върнат отнетата територия.

Отряд на „Бран“ имал задача да стигне до ТЕЦ-а и да го вземе под свое управление, да успее да преустанови неговата дейност и така южната област да бъде поставена в енергийна зависимост. При атаката понасят значителни загуби в жива сила, но успяват да взривят СВУ и преустановяват дейността на ТЕЦ-а.

Вашият коментар